środa, 11 listopada 2015

Pasta z tuńczyka z kukurydzą

Kolejne zdrowe i smaczne smarowidło na kanapki. Tym razem coś dla fanów tuńczyka. Taka pasta będzie także świetną alternatywą na kanapki w postne, grudniowe piątki, do których w sumie już niedaleko;) Ale nie tylko... Możecie najoczywiściej w świecie zajadać się nią w każdy dzień tygodnia i o każdej porze roku:)






  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pół cebuli
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz


Tuńczyka porządnie odsączyć. Dodać do niego starte na tarce na grubych oczkach ugotowane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem. Na końcu przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać z pieczywem, krakersami, paluszkami chlebowymi lub po prostu "solo".








1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...