niedziela, 9 czerwca 2013

Roladki drobiowe z parówką

Znakomite urozmaicenie drobiowego kotleta. Delikatne mięso z piersi kurczaka owinięte wokół parówki, do tego nutka pikanterii w postaci słodkiego sosu chilli i rozpływający się żółty ser... Pomysł idealny na niedzielny obiad.





Składniki na 9 sztuk:
  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 3 cienkie parówki (najlepiej z szynki lub indyka)
  • 9 plastrów sera żółtego
  • kilka łyżeczek słodkiego sosu chilli
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • mąka pszenna do obtoczenia roladek
  • 2 jajka + bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia


Każdą parówkę podzielić na 3 w miarę równe kawałki.
Każdą pierś oczyścić i pokroić na 3 części, które następnie należy cienko rozbić, tak jak na kotlety. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Posmarować cienko z jednej strony sosem chilli, na to ułożyć plaster żółtego sera i kawałek parówki. Zwinąć ciasno w roladkę. Postąpić tak samo z pozostałymi kawałkami mięsa. Roladki obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.












3 komentarze:

  1. Rewelacja ! muszę zrobić ! Koniecznie :)
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają bardzo apetycznie! takie comfort food :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale super :) Moi mięsożercy i zarazem parówko-jady na pewno byliby zachwyceni :D Koniecznie muszę je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...