środa, 21 listopada 2012

Rozgrzewające mleko migdałowe

Świetna alternatywa dla wszystkich tych, którzy z rana unikają kawy i herbaty. Gorące mleko o migdałowo - imbirowym aromacie z pewnością świetnie Was rozgrzeje i pozytywnie nastawi na resztę dnia. Mleko okaże się także pysznym i miłym zakończeniem dnia, jeśli wypijesz je w porze kolacji.






Składniki na 1 porcję:
  • 150 ml mleka
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • pół łyżeczki mielonego imbiru (może być też oczywiście świeży)
  • 1 łyżeczka brązowego cukru



Mleko i śmietankę wlać do rondelka. Dodać aromat migdałowy, imbir i cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć szybko z ognia i przelać do szklanki.

2 komentarze:

  1. Nie jestem fanka cieplego mleka, ale takiego chetnie bym sprobowala. Najlepiej w... kawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. spróbuję zafundować sobie jutro takie śniadanie:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...