wtorek, 27 marca 2012

Dip majonezowy z limonką

Doskonały do pieczonych i grillowanych ziemniaków.
Przepis z książki "What's cooking potatoes"


  • 4 łyżki majonezu (najlepiej kętrzyńskiego lub kieleckiego)
  • 2 łyżki soku z limonki
  • skórka starta z jednej limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta papryki ostrej mielonej
  • sól, pieprz


Limonkę umyć, wyszorować, sparzyć wrzątkiem. Skórkę zetrzeć, sok wycisnąć. Majonez wymieszać z skórką z limonki, sokiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Przyprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...