- 2 filety z piersi kurczaka
- 1 kapusta pekińska
- 1 por
- puszka kukurydzy
- 5-6 ogórków konserwowych
- przyprawa gyros
- 3-4 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki ketchupu
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, obsypać przyprawą gyros, wymieszać i odstawić na ok. ½ godz. do lodówki. Po tym czasie kawałki piersi usmażyć, gotowe przełożyć do miski i odstawić do wystygnięcia.
Kapustę pekińską i pora umyć, pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać ketchup i majonez, wszystko dokładnie wymieszać.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: